jessicalindhsbloggisch

En 28 årig mamma med fyra barn. Min blogg handlar om allt i vardagsliv, allt mellan himmel och gjord.

:)

Publicerad 2012-12-31 21:12:13 i Allmänt

I hope you all have a great new years eve!

nyår

Publicerad 2012-12-31 08:31:47 i Allmänt

japp idag är det sista dagen på 2012 och så gött att det är det. Okej jag ska inte ljuga hela året har icke varit dåligt men ca senaste halvåret har det bara varit smäll efter smäll med ett konkursat företag, "fiskat" jobb som en galning och ingen fått och en massa mera.
Men inför det nya året tar vi nys friska tag, gubben ska börja på sitt jobb efter pappaledighet och en nyöppnat företag har vi där vi gör handgjorda koppel, halsband och bälten. jag ska även ge mig in på armband och eventuellt tavlor. Allt är i läder och man kan få dem precis som man vill ha dem. Gubben tog en del kort igår som sen ska upp på sidan en öppnat på facebook, Exas hörna ;) där kommer man än så länge finna bilder och info tar bara lite tid för tillfället då det är precis nyöppnat och gör många olika saker för att kunna visa så många exempel som möjligt på vad som en kan beställa.
Här har dagarna annars flutit på som vanligt, häromdagen hade vi besök av bonte och hans två flickor så då blev det en heldag med massa bus/lek och spring. :) vad barnen snarka gott sen när kvällen kom och jag likaså ;) hehe
Ikväll blir det inget speciellt blir en mysig familjekväll med något gott att mumsa på. Har inget intresse av vad många gör en kväll som denna, supa supa supa... okej visst alla har rätt att träffa familj och vänner och ta sig något att dricka och ha det trevligt så men då tycker jag att go mat, något glas och bara snacka en helkväll är mycket trevligare än att man ser folk bara "svepa" glas efter glas man vet ju oftast hur det slutar. jag vet inte jag har ju aldrig direkt varit en "festa" människa innan vi skaffade barn och kan ju inte påstå att känslan hållit sig i desamma eller ökat på något sätt. så det blir en hederlig mys kväll vi i familjen :)
ska ni andra hitta på ikväll då??

påbörjas idag.

Publicerad 2012-12-29 07:05:52 i Allmänt

idag ska det få på börjas med lite nedpackning. Okej det är inte dags än men varför ha så mycket uppe som en ändå inte kommer att använda nu?? då kan det lika gärna få börja fylla flyttlådorna stället :)
Det ska bli så underbart och så härligt både fr en själv men främst för barnen och vovven.
här sitter jag med en kopp kaffe och cassandra sitter fortfarande kvar och myser framför tv:n. de andra två börjar vakna till lite granna nu. Finns det ngt bättre än att ligga och dra sig på morgonen under de varma täcket? Inte enligt mig och anelia iaf ;)

juletider och längtan

Publicerad 2012-12-27 13:38:40 i Allmänt

Det har varit jul och har haft häcken full..även känslomässigt har det varit mycket så har faktiskt inte orkat skriva något tidigare. Det är inget nytt som skett eller så bara en del som kommit ifatt en så man har varit fruktansvärt trött och och bara kört på med sitt.
Vår jul var lugn och mysig. :) barnen blev glada och extremt nöjda.
en själv kände sig lite "tom" på kvällen då det skurit sig mer eller mindre helt o hållet mellan mig och mina föräldrar. för min del känns det så iaf. eftersom det varit så mycket nu en längre tid, och självklart har man rätt till en åsikt men inte så kul att höra det jämnt och ständigt och framförallt när det sällan är något bra som kommer. aja nog om det blir bara deppig bla bla.. :P
Dem kom en stund på eftermiddagen tog en fika lite julklapps utdelning och det var de enda på hela dagen. var faktiskt skönt att vara hemma i år och vem vet det kanske fortsätter i den banan också. Blev glatt överraskad med julklapp från mormor och morfar min så jag ringde dit igår och tackade så mycket. fick lite pengar och en super go parfym, luktade så ljuvligt ;)
Juldagen spenderades uppe hos svärmor och det var inte igår som jag hade snöbollskrig inte ;) hehe barnen och farmor påbörjade det hela och även jag blev indragen. men bra jul var de :) åt lite mat öppna julklappar, var ute med exa och lekte i snön i säkert en timme. tur att termobyxorna karln köpte till mig så bra. :) lite fika och mera bus och mys sedan var det dags att börja fara hemåt då barnen var trötta och en annan likaså. blev lite kvällis och sängen för barnen direkt när vi kom hem. Igår vakna Anelia kraken förkyld och dan, hoppas det inte blir för långvarigt. Det räcker med hostan som kraken har fått men det är klart finns ju knappt någon ventilation här i lägenheten heller så luften är inte så himla bra får öppna flera gånger om dagen. Ska bli så skönt när vi flyttar till huset nu den första mars. kan inte bli bättre för barnen rummässigt och framförallt trädgården, för både dem och exa gumman. för vår och sommartid med hur många barn vill vara inne?? inte många jag känner iaf och nu kommer dem kunde vara ute och fortsätta leka medan en annan fixar mat osv. (men självklart har man koll under tiden ändå.) finns ju knappt något tråkigare än när man säger att en måste gå in för och göra mat och ingen vill följa med och det blir ledsamt och allt. Längtar längtar längtar ;)
hoppas ni alla har haft en trevlig och mysig jul!

god morgon

Publicerad 2012-12-21 09:21:37 i Allmänt

här är man lite seg fortfarande efter gårdagen. gick i ett på ett eller annat sätt sedan fem på morgonen och lämna ju flickorna t halv nio och så hem. jag och en kompis, samt Oscar drog iväg och julhandla lite. For upp och hämta flickorna hem, in med allt och sedan vidare till de jag avskyr, tandläkaren, usch hatar verkligen att behöva gå ditt men kommer behöva göra det mkt u ett tag framöver då en del av mina tänder har tagit stryk av att gå gravid tre år i rad. sitter där och väntar med en klump i magen och så kommer dem och säger:vi är lite försenade och att jag skulle få vänta minst en kvart till.... F** tänkte jag för mig själv. aja sitter fint kvar och klumpen i magen bara växte fick till slut komma in och gav dem inge val, dem fick dra ut den. Den satt ju ändå på sidan längre bak så inget som syns ändå. vidare där till dagis hämta vagnen prata med en man inte sett på bra länge, sedan ner till östenssons och handlade lite. Hem in med varor ut på en timmes promenad med Exa skruttan in slängde igång en maskin tvätt, diskmaskin och en snabbdusch. efter det gick det i ett med barnen fram till ca nio. Raringarna sov ett tag igår eftermiddag vilket jag förstod att de skulle göra då cassandra vakna vid 4 igår morse och anelia, Oscar mellan fem halv sex. Och dessutom hade ju Oscar hängt med och flängt runt lite. :P hehe
idag är det de vanliga "krigen" barnen emellan och varit så sen tidigt i morse så nu ska jag slå igång en film de inte sett förut som jag tror kan bli omtyckt, så får vi hoppas på en lite lugn mys stund. åtminstone ett tag iaf ;)

tandis igen

Publicerad 2012-12-20 06:34:51 i Allmänt

japp idag kommer man bli illa tvungen att bege sig till tandläkare igen.. samma tand det har bråkats med tidigare men denna gång kommer de få dra ut den, jag kommer ej ge dem något val.. denna jefla tand ska nu väck och det är ju på sidan så det är ju inget som syns ändå. ska börja gå hos en privat tandläkare nästa år vilket är ett måste då mina tänder har börjat rasa samman fullständigt. det är väl det största "straffet" som blivit efter att ha gått gravid tre år i rad, mina tänder har tagit otroligt mycket stryk av det. håller faktiskt på att kollar upp att byta ut dem, alltså då dem som är värst. fast det blir ju e senare fråga just nu har man ju ej pengar till det. Se hur denna dag utspelar sig flickorna ska iaf till dagis och jag hoppas jag lyckas få en tid reda på förmiddagen hos tandis men med min tur får jag väl vänta till i eftermiddag antar jag.. bläh

:)

Publicerad 2012-12-18 18:29:40 i Allmänt

idag har man grejat med lite allt möjligt i hemma plock sväng, promenerat med vovven. handlar och allt. ;P ungefär som de flesta eftermiddagarna ser ut iallafall dem dagarna flickorna är på dagis. Här har nu två av tre sötnosar somnat. mina älskade hjärtan. vad har ni haft för er en dag som denna då???

helt otroligt

Publicerad 2012-12-18 11:23:11 i Allmänt

dagarna bara flyger iväg här men det är har ju alltid Oscar hemma då han inte fått någon plats på dagis än samt. Mamma/hemmafru rollen ligger på till 110 dygnet runt. så man har inte så mycket tid över till annat faktiskt. Inte för att det gör mig något för det gör de inte, älskar att vara mamma :)
hoppas ni alla har haft en toppen helg. Själv har jag lite panik inombords. har inte köpt en enda julklapp än, inte haft tiden att dra iväg än. tur att man vet på ett ungefär vad det är man ska ha för något ;) Sedan jag och exa lämnade flickorna på dagis idag har jag bara myst och lekt med Oscar och självklart Exa. Oscar älskar att lulla omkring och kasta bollen till Exa. men nu måste jag strax försöka vara lite duktig och plocka lite, behöver ju ej ha allt kaos kvar att göra när man ska hämta flickorna sedan. Skönare att bara behöva dona med mat när de är hemma så man kan va med dem :)

not good

Publicerad 2012-12-16 09:57:34 i Allmänt

idag är en dag då mina känslor far åt alla håll o kanter och inte är så mycket i topp. julafton närmar sig och efter ett spontant samtal med en vän i torsdags fick mig att minnas saker under uppväxten som jag inte pratat om på år och dar. känner att en del av mig vill ha en viss kontakt samtidigt som jag bara vill strunta i det också då jag vet att jag mår sämre av att ha kontakten med dem. Men hur ska man kunna "släppa" taget. jag måste ju själv må bra för att jag ska kunna vara en bra mamma en bra förebild till mina barn. Inte gå och må dåligt, bli innesluten som jag varit i tonår och känna att man bara orkar inte. jag kan inte leva så samtidigt som en del av mig får så dåligt samvete över att jag inte samtalar med någon av dem. endast en syster och föräldrar där det alltid är något som är fel och jag känns inte igen och mycket mera. vet i vissa lägen att det menas en sak men uttrycks så fel..men jag bara orkar inte. börjar hamna i en period igen då jag har svårt att äta, sover mycket och bara vill va..men det funkar inte med tre raringar okej fem är det ju med karln och vovven inräknad :)
skulle bara vilja stå någonstans och skrika eller något..men får räcka med detta lilla för tillfället då mina raringar nu ropar mamma. hoppas ni alla får en trevlig tredje advent :)

god morgon

Publicerad 2012-12-15 08:09:28 i Allmänt

idag blåser det halv storm så och är det något tjejerna inte gillar så är det blåst. får se om jag lyckas få med dem ut senare under dagen ändå. Annars har det varit en relativt lugn morgon men barnen börjar komma igång här nu då Oscar och Cassandra vaknade klockan fem. Anelia sov till strax innan sex iallafall.
Var länge sedan jag slängde in några bilder, men min mobil vill ju ej vara med att leka på några plan som sagt. har spanat in en ny som man ska införskaffa men först och främst måste det fixas lite cash till de. och just nu anser jag att det finns roligare saker man kan göra pengarna med barnen än att lägga några tusen på en mobil. Det hela handlar ju i grund och botten om att det blir smidigare för mig att använda mig av mobilen istället då jag sällan har tid att sitta längre stunder vid datorn och när tiden väl kommer om kvällarna är jag så himla trött i skallen. Har ju försökt blogga från mobilen i några dagar nu men den vill inte alls.
hittar ju nämligen inte "vad det nu heter" hjärnsläpp som vanligt :P så jag kan slänga in korten jag tar dagligen med digitalkameran. Se om man kanske har tur och finner den någon dag iallafall.
Redan dags att förflytta på sig igen barnen kör ett redigt race här så min mamma plikt kallar :)

onödigt tjuteri

Publicerad 2012-12-14 09:10:41 i Allmänt

Sjukstugan här har börjat släppa även på Oscar nu som hade tre dagars feber, och då pratar vi om rejäl feber stackaren. Nu är han ju äntligen sig själv har endast en del hosta kvar men han fortsätter gnälla hela tiden, försöker att få bli buren på så det tryter lite å ens tålamod just nu då jag inte kan gå och bära å honom hela dagarna. Han piplar och låtsas gråter när han är uppe och kliar sig i ögonen som att han är trött men fortsätter låtsas gråta även i sängen. Jag har så svårt att koppla bort sådant så jag beundrar er föräldrar som kan koppla bort de "fake" gråter hos era barn. önskar jag kunde det för ha en större del av dagen med sådant börjar tryta på en till slut.
Här har vi annars hittills idag inte gjort så mkt varit uppe i lite över tre timmar och mest bara myst och lekt för tillfället men börjar bli dags att komma igång med något nu. Får skriva ett inlägg sen mera om Exas lekkompis och lite annat som varit de senaste dagarna. :)

gårdagen..

Publicerad 2012-12-09 07:35:37 i Allmänt

dagen bara for iväg igår... det började ju med att pappsen och Oscar var iväg på jourcentralen. Exa blev lte besviken då hon ej fick följa med och det var ju dags för henne att komma ut en sväng så att när de åkt gjorde jag och flickorna oss i ordning, sedan raka vägen ut i snön. :) Slutade med ca två timmar lek bus och promenerande, kan ju ej på stå att det e så lätt att ha en snötokig vovve i koppel samtidigt som tjejerna skulle försöka plöja sig fram där de va som djupast och så lite snö änglar både här och där :) jag älskar de bara det att vovven skäller om det tar för lång tid innan någon kastar snö på henne haha helt tokig. Bara synd med att min mobil inte är med och leker för fem öre så jag kan lägga ut bilder och klipp här. det sker så spontana roliga saker inne som ute som man inte kan låta bli att skratta åt :) tur att det sker en del sådant med.
eftermiddagen sen var relativit lugn Oscar kunde sova en lite längre stund då han fick både Desentol, vilket jag anade samt mollipect så nu får en verkligen hoppas han blir bättre plutten. Cassandra somna med så jag börja dona med maten strax efter tolv och anelia satt i badet. När hela trion var vaken gick det i ett igen, bus lek sång pyssel och mer därtill. Vid fyra tiden hade jag och exa en playdate Iaf, japp då mötte vi upp Therese och lilla Wilma och så var vi ute och plöjde i snön till halv sex ;) det var riktigt skoj.
ja efter det lugnade de ner sig en liten stund iaf tills det oväntat plinga på dörren då var det farmor och "farfar" kenneth som kom förbi en snabbis med en massa kläder till barnen som kom från en de känner. jätte fina kläder och mycket och hur glada barnen blev ska man ju knappt tala om. vilken glädje hos dem alla tre, så underbart och se den kontakten dem har. dem stannade en lite stund och umgicks med barnen och var sedan tvungna att fara hemåt.efter det hade man två som slockna som grisar, cassandra fick hoppa in i ett bad och jag sj satte igång en maskin tvätt gick och sola, handla sedan hem. var så gött när en kom hem satte mig och åt, slockna sedan som en gris. :P hehe
och exa ska vi ej tala om, hon har knappt rört en fena sedan igår men det är klart närmre sex timmars snöröjning i snön på två dagar kan köra slut på en. :)
nej nu e det dags att ta tag i allt denna dag ger, och cassandra har redan visat tecken på en bråkar dag. jippi wish me luck. ;)

hundbus

Publicerad 2012-12-08 08:27:17 i Allmänt

Nu är det ju så att min gubbe har skämt bort mig med rejäla vinterkläder och var ju tvungen att testa mina nya termisar i går så igår kväll stack jag ut med vovven som ÄLSKAR snö, fullt munderad och vad vi hade kul. hade ibland en vit hund i stället för en schäfer ;) hehe och när jag tog en snö, slängde det sedan på en snödriva så flög hon upp svansen gick för fullt och en chockat uttryck i nyllet var tog den vägen???? och så beslöt hon sig varje gång att jag kör bara in huvudet istället, rätt in i högen hahaha hon är så rolig att se på och leka med. Men mula henne som jag tänkt göra gick ju ej så bra, ja man kan väl lugnt säga att hon är smidigare och starkare än mig. :) vi hade så kul blev ute över en timme och kom in nöjda och glada, och dessutom kläderna är kanon på alla vis frös ingenting och då hade jag bara en T-shirt under jackan :P

jourcentralen

Publicerad 2012-12-08 07:57:47 i Allmänt

japp ditt ska våran lille plutt om en stund. sjukstugan fortsätter på honom tyvärr och har fått en rejäl hosta samt ett otäckt ljud från lungorna när han andas...jag får krupp direkt i skallen efter dusterna man haft med cassandra. Det viktigaste är att plutten blir kollad så en får reda på vad det är eller vad man kan göra mera. frisk luft upphöjt under huvud osv. ja allt man kan göra själv så har ju inte hjälpt.Vår lille plutt, han sa även nej till kvällsmaten igår och det stämmer verkligen inte med Oscar som annars är så matglad så det är ngt otroligt. Åka om en timme så får vi se vad som händer och sker.

sicken dag...

Publicerad 2012-12-04 09:11:47 i Allmänt

japp gårdagen var ju som den var, jag och gubben min hade våran 7 års dag igår och kan ju ej påstå att de han bli så mycket firande. vi är genomförkylda och den stackars karln hade kvällen innan halkat ute när han va iväg och grejade en sväng. ramla rakt bakåt, slog i bakhuvudet rejält så det nästan svartna och mådde illa men vad gör han, fortsätter greja ändå.Med andra ord han mådde inte så jätte bra igår. han försökte vila då han knappt kan röra på huvudet, barnen bråka och trotsa järnet hela dagen. Sedan kom kvällen,vi tänkte ju äta lite pizza och mysa tillsammans iaf men de slutar med han björn fick åka till sjukan då han fortfarande hade så ont. jag satt hemma med en bit pizza och anelia hjärtat gjorde mig sällskap. Inte långt efter att hon somnat började cassandra hosta järnet och de vet man vad de innebär. Slutade med att kraken redan vid halv nio satt i mitt knä och spydde, tycker så synd om kraken att hon ska behöva bli så dan men äpplet faller ju ej långt från trädet, jag har ju efter mina graviditeter börjat klökas varje gång jag är slemmig så att bli det är bland de värsta jag vet.
jag försökte få henne att ligga inne hos mig just för att jag skulle kunna hjälpa henne med det gick hon inte med på bara skrek och grät och ville till sin säng så det det fick hon ju såklart. Kan ju ej tvinga henne att ligga kvar hos mig. hörde hur hon hosta tätt, hade svårt att koppla av och så blev det lite lugnare och precis när jag hade somnat till började hon gråta, då hade kraken hostat så hon hade kräkts upp i sängen, men klarat sig själv. fick då förklara att hon får ligga hos mig och då gick hon med på de, bort med de sängkläderna,de lades i blöt och in till våran säng där han man bara lägga sig så ville hon se bilar och ja skulle slå igång den och så börjar hon storgråta bakom mig och man hör paniken. då har kraken kräkts rätt ut i liggande position, hon var ju helt tänkt kraken.och paniken i hennes ögon usch vad jag led med henne. upp med henne in i badkaret och bort med de sängkläderna ena täcket och alla kuddar förutom en klarade sig. ovh direkt efter duschen kommer fyllot hem japp min karl som tur var hade inget förutom de mjuka delar i hals och nacke fått sig ett knyck så det är tyvärr bara vänta ut att smärtan ska gå över. och anledningen till att jag kallar honom fyllot är då han fått stark dos av dyflofenak och tro mig så väck han såg ut och fnittrig. han lyckades ju spela upp cassandra lite med så det tog ju ett tag innan man lyckades få båda "barnen" i säng. Men efter ett tag lyckades cassandra somna och syskonen sov ju bra till i morse som tur var så man fick några timmar sömn iaf, var länge sedan nu som jag var uppe till efter tolv.
denna dag kommer att få bli lugn i den mån som går, jag själv känner mer av förkylningen idag och så får en se hur barnen verkar under dagen om man ändå ska ge sig ut i den fina snön som faller, åtminstone en stund :)
hur kvällen/natten blir idag återstår att se så kanske blir hemma hela veckan från dagis.
hoppas ni andra hade ett bättre måndag kväll än vi, och att ni får en underbar dag idag!
kramen

Mini paus, sola???

Publicerad 2012-12-03 18:15:33 i Allmänt

Kanske skulle chansa på att smita iväg och sola ikväll, låta gubben ta nattningen själv ikväll...tro mig den har blivit ngt fruktansvärd låter säkert hemskt med´n trots sjukstugan så har minst 70 % av de senaste dagarna besått av skrik, gråt och bråk. kanske skulle få bli varsitt rum sen iaf... sådant som får kollas upp snarast möjligt ;)

frånvaro

Publicerad 2012-12-03 10:33:14 i Allmänt

japp har en del frånvaro från bloggandet just nu, försökt blogga med telefonen ibland men den vill ej vara med o leka...har faktiskt haft lite span på en ny men det är en senare fråga då körkortet är prio ett just nu då det verkligen kommer behövas inom ett par månader så yes intensiv kurs är vad det kommer att bli. :)
annars är det ej mkt som sker just nu vi har ju sjukstuga här alla barn och jag själv är dåliga här så det e lite lek mellan vilovarven men mycket mera än så är det inte just nu faktiskt. har mest bara funderat på möbleringen till vårat nya blivande boende om ett tag :D ska bli så underbart på många sätt och ljuvligt att slippa dessa grannar inunder oss. detta blir då tredje flytten sedan 2009 och man kan ju ej påstå att de e kul och packa men där vi ska packa upp kommer kännas underbart. hoppas bara tiden kan få gå lite fortare ;) hehe
och nu kommer frossan igen, lite mera kaffe=värme i kroppen och sedan måste man plocka lite. Ingen som annars vill vara städerska här hos oss idag?? ;)

kaffe tajm

Publicerad 2012-12-01 14:57:58 i Allmänt

nu har det varit en del bråka barnen emellan och lagat mat varit med vovven varit i affären med, och för tillfället är det relativt lugnt två leker och en kollar film så jag passa på att ta mig en kopp kaffe och bara njuter av att både höra och se barnen. :) vad har ni andra gjort denna kalla men fina dag??

happiness

Publicerad 2012-12-01 08:20:07 i Allmänt

helt underbar gårdag :) japp den var helt underbar på många sätt och vis har mycket framför både mig själv & oss alla nu ett tag men det ska bli så kul. var bara kvällen som blev lite halvtrist men det var ju samtidigt ett måste så vad ska man göra jo bara ta tjuren vid hornen och ta det för vad det är.
Var en sväng med en "ny" familjemedlem på stan igår, egentligen är inte denna härliga tjej ny som så men vi har inte haft chans att umgås och lära känna varandra på tu man hand förrän igår. och trevligt hade man allt, bara hoppas hon tycker desamma ;)
här är det för tillfället en mindre sjukstuga, Cassandra är förkyld så vi får väl se när vi andra insjuknar eller om man klarar sig, det återstår att se. får väl ta och se om man kan komma till skott och baka lite idag, men känner mig inte riktigt helt okej faktiskt, men de är klart man ska ju ha den "bästa" veckan om bara ett par dagar usch....inte undra på att man mår lite urk, hoppas det endast är därför iallafall.
gäsp, ska nog ta mig en kopp kaffe till här barnen har sovit oroligt i natt och ingen av dem har velat ligga hos mig så man har sprungit fram och tillbaka en del. den enda donnan som låg hos mig va den sjuka och hon sov ju som en stock.
idag är det lite kyligt, är några minus nu hoppas jag bara på mera snö, vill ha mer snö snö snö :P hehe
nu lite kaffe och umgås med mina raringar, eller rättare sagt våra raringar :)

Om

Min profilbild

Jessica

En glad sprallig och (även galen har jag fått höra) tjej. Har 3 underbara barn, en schäfer tjeja på 5år och en underbar sambo. Här är det en tillvaro som går både upp och ner och ibland på tvären samtidgt som man nyligen kommit igång med träning ordentligt. dagarna går i ett på ett eller annat sätt och blir lätt tokigt vissa dagar men gud så underbart det är!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela