jessicalindhsbloggisch

En 28 årig mamma med fyra barn. Min blogg handlar om allt i vardagsliv, allt mellan himmel och gjord.

Böcker!

Publicerad 2013-05-30 10:08:06 i Allmänt

jag var igår kväll klistrad. mina böcker har äntligen kommit :) mitt perfekta liv med Magdalena Graaf och även hennes första som jag aldrig har läst och jag vill ju läsa dem i ordning så läser just nu det ska bli att sant nöje att döda dig.(började igår) vilken bok, vad jag har gråtit, fy F** säger jag bara. tagit mig genom halva boken och ska fortsätta ikväll. Jag kan inte riktigt beskriva känslorna man får när man läser den. jag som följer hennes blogg i dagens läge, hon är sådan underbar människa, bara älskar hennes blogg, rak, ärlig, ironi ja allt har hon. Ni som inte har läst boken, LÄS säger jag bara och så självklart den senaste med :)
Annars har dagarna flutit på som de brukar med fullt ös medvetslös på barnen och allt annat. och igår var Maria här :) var riktigt kul att träffa henne igen och hoppas det blir snart igen och så vill ju självklart Exa ha en lek date med Leia, och ja jag vill pussa lite extra på henne med ;)

god morgon

Publicerad 2013-05-28 08:15:45 i Allmänt

idag har man inte riktigt vaknat än, sovit både länge och tungt. de sista jag minna igår kväll innan ja slockna var att jag sa t gubben att ja skulle slå på kaffe åt honom och klia honom på benet bara sekunder (antar jag) efter det så sov ja som en stock. runt halv elva hjälpte han mig upp till sängen. jag var så trött, länge sedan jag var så pass slut. han hade gjort allt i ordning och fixat t det sista med sängkläderna då ja höll på att tvätta de och bäddat i ordning osv. var så skönt att bara stypa i säng och allt i ordning i kök och allting så jag bara kan ta det "lugnt" och njuta/vara med barnen idag. gubben e på jobbet nu men det är en kort dag så till halv två jobbar han endast idag. skönt det får man eftermiddagen och kvällen ihop. ja jag vet, jag e fortfarande tokig i att ha gubben nära mig trots 7 års tid ihop ;) här är det dags för lite mera kaffe så man kanske börjar bli lite människa och sedan får vi se vad vi tar oss för :)

lugn & ro :P

Publicerad 2013-05-26 14:07:56 i Allmänt

än så länge är det lugnt här, har två (tre) raringar när man räknar med karln som sover för tillfället så det är bara jag och Anelia uppe just nu. ska strax peta till på barnen och se om jag lyckas få honom att vakna t någorlunda. han var icke full eller så men det är väl som han sa förut jag är för "ung" för det här hahaha stolle karl har jag tur med så kommer mina böcker i morgon :) hoppas hoppas så jag får läsa lilla maggan ;)
gör ni andra en halvgrå söndag som denna då?

barnfria kvälla

Publicerad 2013-05-26 09:48:46 i Allmänt

igår kväll var jag och gubben på inflyttningsfest, jag drack ju självklart inget men kul hade en allt ändå :) var ett tag sedan en skratta så pass och hur kul det var att se vissa vänner på sing star ska en inte tala om haha de var riktigt trevligt men till slut tog min mamma/graviditet tröttheten ut sin rätt så vid halv tolv for jag hemåt. Underbara blomman och en vän till henne ställde upp och hämtade mig. gubben stannade kvar självklart, han ska ju ej behöva åka hem bara för att jag gjorde det. En riktigt trevlig kväll :)

dagen

Publicerad 2013-05-23 19:13:36 i Allmänt

Idag har det inte varit mkt alls på "schemat" större delen av förmiddagen bara nöjd jag av att vara lite själv med Oscar, och ja gubben var ju hemma med ;) Flickorna var på dagis. Gubben min satt och avslutade lite koppel och ute öste regnet ner...och nu när barnen lagt sig ska självklart solen komma fram. Kan det icke vara omvänt för ;P Har idag annars bara busat myst och lekt med barnen, och så har jag beställt Magdalena Graafs bok:mitt perfekta liv. Man har tre man följer, Monas universum, Maggan och så fröken Ilmrud :) har kan jag erkänna legat på latsidan periodvis med att läsa dem varje dag och så men nu är jag i rullning igen haha och nu ska jag faktiskt ta mig en kopp kaffe och bara ta det lugnt en stund och sedan in i duschen. älskling kommer ju hem strax innan nio :)

bebis

Publicerad 2013-05-22 08:27:52 i Allmänt

Igår var man på ultraljud :) så fick nu ett datum, den 23 november. Vad skönt och se att allt såg bra ut och full rulle var det med :) jag hade underbara "blomman" med mig. både hon & ja skrattade gött och det gjorde ju ej saken bättre att barnmorskan var bra rolig, skratta så pass så kraken i magen blev väl sjösjuk som hon sa hahaha så nästa ultraljud blir den 2 Juli. :) bara hoppas allt fortsätter flyta på så bra.
igår var min mor och far här med och firade mig i efterskott, blev smarrig pärontårta. nu ropar barnen dags och kila, se vad denna dag bjussar på :)

:D

Publicerad 2013-05-19 08:53:03 i Allmänt

Gått många dagar nu sedan en skrev sist men det är klart, kan ju erkänna att jag legat på latsidan med bloggen då det varit sådant underbart väder och man har varit ute hela dagarna :)
veckan som har gått har varit ungefär som det brukar men varit lite svajigt i humöret tyvärr men det både blir väl så och så har man ju fått höra vissa saker igen. Att en person kan få en att känna sig så betydelselös som människa, mor och ja i det mesta. men så tänkte jag egentligen, jag har vissa vänner som inte förstår hur jag får ihop de eller snarare orkar med då en har barn på 4,3 och och 2 blir ju den minsta i september. och så Exa skruttan och allt annat. Faktiskt så förstår jag inte själv vissa perioder hur en får ihop det men så är det ju faktiskt så att vi är två okej min gubbe är den som jobbar och sliter och jag söker söker och söker ännu mera. Har ju lite planer på gång än att bara söka som allt ska fixa t sig snart, måste bara klämma in det bland allt annat. Det går i ett hela dagarna det är så men jag har ju också en partner att vända mig till när och om det börjar bli för mycket och jag behöver inte mycket tid för mig själv. Igår tog jag en lite cykeltur för mig själv och det räckte gott och väl. det behövdes med eftersom det varit lite mycket i tankarna, tur att det mest kommit om kvällarna istället :P får se det så.
I fredags fyllde man hela 28,  det var så lugnt så... det var bara svärmor och svärfar som kom en sväng. min far är ju sjuk och här hade ju Anelia feber tidigare i veckan och Oscar har snorat lite men börjar nu äntligen bli bättre verkar det som. Det var ju för omväxling skull kanonväder då så vi var ute hela dagen. Blandning av fika jaga leka monster och det traditionella som blivit när farmor är här VATTENKRIG ;) hahaha det är så kul så rejäla vattenpistoler nästa ;) jag så nyduschat i sist så nästa gång e det hennes tur moahahaha ;)
nu måste jag försöka sätta igång lite här...barnen har fått välja ut lite saker som ska inhandlas till garderoben i morgon, alltid bra när de kan välja färger själva :)
hoppas ni alla får en toppendag! kramen

om möblering igen???

Publicerad 2013-05-12 09:04:36 i Allmänt

ja här har man tanken i skallen om man kanske skulle göra om lite här hemma idag...jag trivs alltså som det är nu bara jag som funderar på att skifta rum mellan barnens lekrum och sovrum. lekrummet blir ju då dubbelt så stort för just nu om de alla tre ska leka där inne och bygga med både lego tågbana osv så blir det lite trångt och bråken sätter igång. måste i så fall bara ta lite mått och så får det köpas in lite korgar och så då expedit hyllan kommer att göras om till en garderob. Har redan planer på hur jag ska göra "flasha" till den så det inte ser dumt ut. då den garderoben som barnen har nu fungerar inte så bra. och ja det är ett gammalt hus men jag älskar det! :) kommer nog aldrig och vill aldrig bosätta mig i lägenhet igen, har redan blivit "bortskämd" här och har inte ens bott en sommar än ;) hehe nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sedan sätta igång och börjar med att mäta så jag inte ställer till det :P

helg :)

Publicerad 2013-05-12 07:48:17 i Allmänt

de senaste dagarna har gått i ett. I förrgår blev det fullt hus ;) först kom gubben hem från jobbet och hann i princip bara komma in så kom svärmor och svärfar. De blev självklart "attackerade" av superglada barnbarn och så upptäckte jag strax efter att min mor hade ringt och ja hade inget hört men hade då fått ett sms där de undra om de kunde dyka förbi, självklart skrev jag och då var de redan på väg. Visa sig när de kom att även syrran och hennes kille var med :) syrran är så fin med sin lilla bebismage. för stor är den verkligen inte för att vara "kläckfärdig" ;) ska bli kul att se vad de får för lite raring sen. Vi blev ute ett tag först och farmor och farfar Kenneth drog sig hemåt och barnen fick bubblor av mormor och morfar så de hade fullt upp med det ett tag. Syrran och hennes karl var tvungna att dra sig efter ca en timme men så himla kul att det kom och strax efter det kom det lite regnstänk och då drog vi oss inåt och tog lite kaffe. blev full rulle från strax innan fyra fram till åtta nästan och kul var det :) barnen somnade så nöjt så då vi tidigare den dagen varit ute i solen och lekt/pysslat på tomten.
det var hela den dagen, den blåste förbi fortare en kvickt. Och igår var det inte mycket alls vi var ute ett tag och lekte och grejade lite, jag gav mig på att rensa bort ogräset som kommit i grusgången. där har man en del kvar. annars var de mest lugnt bus/lek och mys. höll inte på med massa måsten utan bara götta oss. :) hoppas ni andra har en toppenhelg med!
kramen

Utkast: May. 10, 2013

Publicerad 2013-05-10 15:07:43 i Allmänt

så fort något känns bra så är det alltid något som kommer och biter en i arslet....bara bita ihop och kämpa vidare. men fram tills nu har en haft en bra dag var ute förut och greja i trädgården en del barnen lekte gärnet och exa ska man ju icke tala om. både hon och Anelia ville ju inte gå in men någon gång måste man ju faktiskt äta också ;)
Cassandra pluttan sover för tillfället, blev lite mycket för henne i natt när man både drömt mardröm (antar jag eftersom hon var så ledsen) och bland det första hon såg på väggen var en geting. inte bra det inte, tog ett tag innan hon lugnade sig. så henne ska jag peta till på om en liten stund. Oscar & Anelia kör gärnet uppe i lekrummet och en annan ska köra igång lite kaffe strax. hoppas ni andra där ute har en toppendag! :)

bra & sol :)

Publicerad 2013-05-10 09:20:13 i Allmänt

gårdagen som inte kändes alltför rolig slutade på topp då en fick en oväntat besök av underbara svärmor :) åtminstone för min del, visste att anelia pratat med henne i telefon men icke att farmor sagt att hon skulle komma så de blev en glad överraskning :)
vet att jag är dålig på att uppdatera bloggen men fasiken kan ju ej blogga från min mobil då den lever ett helt eget liv..börjar verkligen bli dags att införskaffa en ny. det är så tråkigt att behöva starta om telefonen varje gång man ska skicka ett mms och ibland tappar telefonen teckningen helt och har det icke återkommit efter någon minut är det bara starta om den då med, och den hackar upp sig och allt möjligt. Bara se den gången då jag skicka ett sms t min gubbe, det stod älskling när jag skulle skicka det och av någon anledning hamna smset hos min mor istället...som sagt helt eget liv. :P
Idag har man inget särskilt på schemat plockat lite och ska snart fixa tvätten och så sedan blir de att ta barna skaran och voffsan ut i trädgården och bara njuta. :) passa på nu för fulla muggar om det stämmer att de kommer komma ännu mera regn. inget och ha. gubben e just nu på jobbet och barna kollar lite tv efter att ha kört "monster" jaga på varandra genom hela huset. haha vad ska ni andra hitta på denna soliga vackra fredag?

rörig....

Publicerad 2013-05-09 08:57:43 i Allmänt

har icke skrivit nu på ett tag igen. är tyvärr inne i en redig svacka...utan att gå in på för mångas detaljer. jag har valt att hålla mig till att njuta av det fina vädret, umgås med barnen och försökt få tankarna i form igen vilket inte är det lättaste...har massor som behöver göras både i hushållet och runt omkring med en del arbete som behöver komma igång, körkortsförberedelser och mycket mera. Är bara så trött mentalt mitt allt med och vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja. önskar att dygnet hade flera timmar och att jag hade lite mera orka i kropp och själ. tur att jag har två bloggar som jag hämtar glädje inspiration och mera från. det är ju självklart godingarna Magdalena Graaf och Mona på Monas universum. bara älskar dessa brudar! längtar till Maggans bok kommer ut :) den kommer inhandlas direkt alltså.
NU måste jag börja köra igång här med så man både kommer någon vart samt kommer ut ett tag innan gubben sedan börjar jobba efter lunch. Måste först bara lyckas väcka honom också :P

städ :S

Publicerad 2013-05-02 09:45:36 i Allmänt

ingen som känner för att extraknäcka som städare?? ;) är för tillfället lite less på att städa men det är klart man är ju trött i början av en graviditet också. hoppas bara allt går bra denna gång. är så fruktansvärt seg just nu och måste komma igång och städa i ordning. icke kliniskt rent går aldrig med tre småttingar men åtminstone ett varv med snabeldragaren få igång diskmaskin och en maskin tvätt. Men vill helst bara fortsätta att slappa/leka/njuta av att vara med barnen. Men tyvärr har man ju vissa vardagsmåsten om det ska flyta på. nej dags att sparka sig själv i röva och sätta fart, ju snabbare det blir gjort desto snabbare kan ja "bara" va med barnen och flickorna har jag lovat lite manikyr och målning av naglarna idag :)

så länge sedan????

Publicerad 2013-05-02 08:02:22 i Allmänt

var alldeles för länge sedan nu...märks inte att det varit både flytt och strul va??

som sagt vi flytta till huset den 1 mars och det har varit så mycket att stå i både med att komma i ordning och så hade vi inte internet på lite över en månad heller då com hem som vi hade går icke att ha här. Då fick man kolla runt på nytt och så tar det ju alltid tid innan man får hem det med. Ja det är ju som det är med den biten. Men nu är det igång och jag ska väl försöka "komma" tillbaka med inläggen igen, samt lägga upp lite bilder på vårat tillhåll men då får ni allt tåla för väggarna är fortfarande kala :P haha

Om

Min profilbild

Jessica

En glad sprallig och (även galen har jag fått höra) tjej. Har 3 underbara barn, en schäfer tjeja på 5år och en underbar sambo. Här är det en tillvaro som går både upp och ner och ibland på tvären samtidgt som man nyligen kommit igång med träning ordentligt. dagarna går i ett på ett eller annat sätt och blir lätt tokigt vissa dagar men gud så underbart det är!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela