jessicalindhsbloggisch

En 28 årig mamma med fyra barn. Min blogg handlar om allt i vardagsliv, allt mellan himmel och gjord.

Grattis!!!

Publicerad 2013-01-29 09:16:53 i Allmänt

stort grattis till min andra hälft som fyller idag :)

Utkast: Jan. 27, 2013

Publicerad 2013-01-27 13:50:15 i Allmänt

hittills idag har man inte gjort överdrivet mycket, har varit på en promenad i råssnäss med Therese, Nils och wilma. Själv hade jag cassandra med mig, medan Anelia och Oscar hade lite pappatid :) ja och exa var ju självklar med också ;)
efter den rundan hann jag inte ens ta av mig jackan innan det plinga dörren. Lite oväntat besök, men hemtelefonen funka tydligen ej, inte lätt när sonen lyckats trycka in en stör ej knapp. ;) så det blev en kaffe med gubben och polarn och sedan drog dem till gymmet och vi andra har ätit och kört igång diskmaskin. så nu e det "lugnt" lite kaffe för mig en knodde kollar film och de andra två leker. vad resten av dagen bjussar på återstår att se :)

snart så

Publicerad 2013-01-26 16:53:39 i Allmänt

har nu ett tag funderat och funderat, kollat upp en massa saker så japp snart kommer det dra igång.. ;) hihi ska bli intressant det här.

usch dag, bra kväll och motivation????

Publicerad 2013-01-25 20:12:03 i Allmänt

idag har jag haft en bläh dag känslomässigt till större delen tyvärr..Känns som att så fort det börjar gå framåt kommer det något som stoppar en/ bromsar in en eller börjar hålla en tillbaka. Hur finner man motivationen till att bara bita och fortsätta plöja. hur brukar ni göra när det känns som att det "endast" tar stopp?? jag har så svårt att finna motivationen till att köra vidare. eller inte finna den kanske men hålla den kvar i toppen. jag vet jag är ju expert på att gräva min egna grop med, jädra mig själv. Jag har både flytten i skallen hur en ska lägga upp det och en massa annat som rullar i skallen och så har man ju allt det "vanliga" med. Blir tokig på mig själv för att det jag alltid gör det tabben, men jag har alltid varit sådan och vet ej hur jag ska göra annars, går på ren rutin och vana. jag kan inte bara ja men det ordnar sig eller det löser sig sen. jag kan inte bara säga så och sedan "inget" göra. Jag är inte sådan, ingen som har ett bra tips på hur jag kan finna ett mellanting?? ;)
Från det ena till det andra, här sitter jag och småfryser lite efter en promenad med exa hjärtat. Hon har ju haft en skada på tassen som nu är helt läkt. det var underbart att gå en längre runda så det blev hela delfinvägen in till stan sedan runt Motalas extremt "stora" centrum och utkanten av gamla stan hemåt. Tog bara lite över en timme så vi höll ett rätt bra tempo jag och exa. Hon har nu legat och göttat sig och halv slumrat en stund och jag har haft sådan god lust att bara lägga mig bredvid henne :P vad gör man jag är frusen, hon varm och go haha
blir en dusch när min älskling kommit hem, tar det medan han fixar till maten och sedan kommer en annan nog somna gott känns det som. Och blir det i karlns famn är ju det bara ett extra plus i kanten. ;)
hoppas ni alla har haft en bra fredag och får en härlig kväll :)

kortis

Publicerad 2013-01-25 09:40:45 i Allmänt

här är det fart. karln ska nu iväg och klippa sig jag har donat med disken nu en maskin tvätt och sedan lite kaffe och bus med barnen. sedan får det nog bli lite packning innan en ska iväg och handa idag :) tack Maria :)

snart :D

Publicerad 2013-01-24 09:03:23 i Allmänt

Jaha då har man varit lite duktig iallafall och ringt lite samtal här. blir att ta det lugnt idag, cassandra har börjat bli mera slemmig i halsen igen tyvärr och jag själv har en bad week värk rom hell alltså. men det är klart första ordentliga sedan operationen i höstas. är ju nästan så en glömt hur en kan må av den veckan ju :P hehe
blir väl till och gå igenom vissa saker här hemma och packa lite till. jag vet lite tidigt kanske och snart är det en månad kvar :) men när man har häcken full med familj jobb osv då är det skönt om själva flytten kan gå så smidigt som möjligt sen och dessutom tycker flickorna om att packa. Bara Oscar som hellre packar upp än ner haha har ju en del som ska fixas innan flytten. En ska ju in till ikea och köpa grindar till trappen bland annat, och lite annat smått och gott som behövs. Och den dagen vi flyttar ska vi hämta hem skänken från söta Therese. Den kommer bli så bra i matrummet. Kommer kännas lite lustigt för mig som är uppväxt i lägenhet att helt plötsligt bo i hus men så underbart det kommer bli för barnen och för exa :) vad skönt det kommer vara att även under sommaren kunna slänga ihop mat medan de leker utomhus. Slippa allt gråtande för att dem inte vill gå in. kommer bli sådan skillnad på många sätt. har ju redan planerat hur det mesta ska vara med, för barnens skull så det inte blir alldeles för rörigt för dem.
Nu är det dags att ta knoddarna här, mamma har ju varit jätte tråkig nu då jag suttit här några minuter ;)

frånvaro

Publicerad 2013-01-20 15:38:59 i Allmänt

vet varit urusel på bloggen ett bra tag nu men har haft en släng av kräksjukan här och nu gått över till dunder förkylning/krupp och feber på två av tre barn. låter säkert elakt men hellre det än kräksjukan då krakarna får sådan panik när det kommer uppåt :( stackars pluttarna och för min egna del kan jag bara säga att jag hellre föder barn tre gånger om igen än att bo i badrummet 8 timmar. ( Mina förlossningar har aldrig tagit mer än 3 och en halvtimme.) lyx ja vet. haft redig tur så sett.
nej nu måste jag återgå till barnen och allt annat. hoppas ni andra har haft en toppen helg med mycket mys!
kramen

magklump :(

Publicerad 2013-01-15 11:09:05 i Allmänt

idag har jag än så länge inget gjort men verkligen dags att sätta igång jag vet så man har det något sånär när flickorna kommer hem sen. Har bara en klump i magen idag. Har en del som jag behöver ta upp med min partner idag och det är inget jag ser fram emot. har så otroligt svårt att prata om vissa saker. eller inte direkt svårt så det är formuleringen på det hela. är urdålig på att öppna upp det en behöver prata om och så är jag alltid nervös för att jag ska uttrycka mig fel så man sårar. sådan är jag och har alltid varit, även fast jag och björn varit tillsammans i över sju år har jag vissa svårigheter med det än idag. Sitter så pass djupt rotat i mig sedan barnsben att tycker man något eller mår som man göra ibland genom tonår och allt. så var det alltid bättre att hålla en god min och just go with the flow..annars brast det (tyvärr oftast åt fel håll) Är nog mycket därför som jag fortfarande har svårt att uttrycka mig och verkar garanterat disträ bland folk jag inte känner eller har träffat så ofta.
klockar börjar låta lite extra högt i skallen på mig nu tick tack tick tack... måste ju ploga mig iväg om ca två timmar så nu måste jag verkligen plocka lite disk och så,samt mysa lite till med plutten innan han blir trötter.
hoppas ni alla får en toppendag!

blandat........

Publicerad 2013-01-14 18:50:38 i Allmänt

är har det gått i ett sedan barnen hämtades hem. dem har badat det har busats, gråtits trotsats... ja allt som det innebär att vara småbarnsförälder fast det är klart de flesta kanske inte skaffar sig tre raringar tre år i rad heller ;) haha jag har inte träffat någon än iallafall. Det är underbart men finns ju även de dagar/stunder då man bara vill ställa sig och slå skallen i väggen känns det som. Man vet ju hur barn hänger på varandra i beteende och fler saker därtill. så är går det ju omlott med alla saker. Är det inte den ena så är det den andra eller den tredje. Är det exempelvis bråk en hel dag eller flera dagar i rad och ingen, menar verkligen INGEN av barnen lyssnar kan man hamna i ett sådant läge. känns som att man bara står still och stampar på samma ställe de dagarna. Det är lite svårt att finna fattningen vissa dagar helt enkelt men det är så det är stundvis med tre så pass små. Den som säger något annat förnekar verkligen för sig själv :P enligt min mening.
Nu har det iallafall kommit till lite lugn tid innan läggdags som oftast sker som senast mellan åtta nio om kvällarna haha men det e klart gå upp varje dag mellan tidigast fem sex om morgonen och det är ju full rulle hela tiden även när tjejerna är på dagis då Oscar inte går på dagis än. det går bara i lite lugnare tempo. Här sover två av tre och den tredje godingen somnar också snart.
Från det ena till de andra mitt pulver jag vill ha till träningen har anlänt så ar jag tur kommer det under denna vecka och Jillian Micaels böcker kommer när som nu under veckan lovely lovely plus att detta är dag nummer två utan att dricka något dricka eller ha socker i kaffet. En extra klapp på axeln till mig ;) okej jag ska inte ropa hurra till fullo än då det är en dag i taget. men anser att det är någon millimeter åt rätt håll iaf ;)
nej nu måste jag försöka göra något igen då jag börjar känna kli i kroppen igen. Ja helt ärligt ett stort glas cola skulle ej sitta fel men nej ja ska stå på mig så nu lite grejande istället och skingra tankarna. vad har ni gjort denna måndag då??

segt & skallebang

Publicerad 2013-01-14 12:21:56 i Allmänt

här har det nu varit lugnt ett tag, flickorna e på dagis och ska hämtas om en liten stund. själv har jag plockat i ordning på barnkläderna. Har en del som ska ges bort och så har jag slängt sopor, vikt tvätt och snart är första maskinen tvätt klar som ska in i tumlaren. Har kommit en liten bit på väg iallafall men det går segt idag då jag har en redig skallebang det positiva är att man pratat en liten stund med fröken blom :) hihi
Har inte ens borstat håret än ;) hehe
nehe om man kanske skulle försöka göra något mera iallafall innan man ska knalla iväg och hämta raringarna.

Hjälp tack!

Publicerad 2013-01-12 12:11:13 i Allmänt

är det någon där ute som vet var jag kan få tag i BioTech USA??? varenda sida jag har funnit så är det pulvret och dem tabletterna slut på blir tokig snart!!!
Tack på förhand :)

morgon

Publicerad 2013-01-11 07:22:16 i Allmänt

här börjar man äntligen vakna till lite, blev väckt vid halv fem idag med som jag anade igår. ;)
det har inte varit en alltför lugn natt för min gubbe, han tog hand och lille plutten i natt då han har fått tillbaka den jefla krupp hostan och det bara rossla om kraken i natt. var ju inte länge sedan han var dålig och blev bra. hoppas verkligen det blir bättre när vi flyttat t huset sen då denna lya har noll ventilation förutom i badrummet. öppnar ju för korsdrag flera gånger om dagen bara för att få in ny frisk luft. Det blir vissa saker som blir lite "utmaningar" för mig efter flytt eftersom jag inte har körkort, jag och karln prata lite om det igår och det är som han säger, jag tappar lätt motivationen till saker. Inte till allt men till mycket tyvärr. :( varför vet jag ej exakt, jag bara gör det. vet att det är dags att ta det där körkortet inte bara för min egna skull utan för barnens skull samt exas. Kommer ju vissa dagar och så som jag känner att det vore så gött och ta exa och alla barnen och dra ut till ödebyskogen göra spontan trippar och hälsa på någon (då de flesta bor en bit från stan) och inte hela tiden får kolla med pappa och så fort man måste storhandla får man vara på honom osv och så slutar det ju ofta med att han åker själv eller med någon av barnen. Det skulle ge mig och framförallt barnen en helt annan tillvaro. Det är verkligen dags nu alltså och köra på med det där körkortet. wish me luck ;)
Just nu är det relativt lugnt iaf flickorna kollar på dora och Oscar har somnat nu en stund då han just nu har lite lättare att andas då han har fått sin medicin. då nu kör vi igen med den då 4 ggr om dagen ska han ha den när detta "tillstånd" kommer. vår älskade pluttis. hoppas det vänder inom kort.
själv funderar jag på om jag kanske ska slå tag i saken och hälla upp kopp kaffe nummer två och köra lite på körprogrammet. ;) låter bra för tillfället va?? har ju faktiskt varit vaken i tre timmar snart. hehe hoppas ni andra har sovit gott/sover gott och får en bra start på dagen.

jillian michaels :)

Publicerad 2013-01-09 20:28:05 i Allmänt

 
Snygga jefla JIllian ;)
 
Unless you faint puke or die keep going :P

biggest loser

Publicerad 2013-01-09 10:02:30 i Allmänt

jag glömde ju nämna jag är en sucker för the biggest loser, USA då alltså. bara älskar dem tränarna och framförallt Jillian Michaels och Bob Harper,den tredje som blivit med nu känner jag ej till så mycket om så vi får väl se verkar bra han med, än då länge så ;) har faktiskt ett tag funderat på att köpa Bob eller Jillians böcker. får se om man kanske tar och slår tag i den saken snart. Bästa uttrycket jag hört:unless you faint pjuke or die keep going!! bara älskart! PS: med andra ord börjat en ny säsong!!! :D

fart,men ändå lugnt tempo....

Publicerad 2013-01-09 09:56:59 i Allmänt

japp lite fart har de varit på mig här iallafall. diskmaskin är igång på börjat att lägga ut alla barnkläder till salu vikt tvätt och nu kört igång en maskin. nu ska jag umgås lite med barnen sedan ska vi hjälpas åt med att packa lite, mat ska sedan fixas och sen har ju jag o karln första delen av tecken kursen idag mellan klockan två och fyra. se hur det utspelar sig och hur många vi blir.
Medan vi är där är farmor här med barnen, och är rätt säker på att Oscar kommer vara så nöjd när dem kommer sen. alltid skönt att bli lite extra bortskämd ;)
nej nu ska ja försöka väcka karln här med så han hinner vakna till i skallen innan kursen är sen. sj blev man ju väckt strax innan fem ;) hehe

trött.. och vad????

Publicerad 2013-01-08 18:24:20 i Allmänt

dagarna har här gått undan och så när jag har haft chansen till att sitta vid datorn så har jag ej haft orken eller helt enkelt inte känt för det. har en period varit så himla trött samtidigt som jag mitt i planeringen för den kommande flytten försöker jag att göra en "själslig" resa eller vad man nu ska kalla det. Känner att jag tappat bort mig själv lite på vägen och det är dags att finna tillbaka till mitt "gamla" jag eller ett helt nytt ;) haha
fast göra det blandat med allt annat är inte så lätt men jag måste försöka samla ihop mig själv och lägga i en annan växel på alla plan men känns som att jag kanar i samma bana just nu.
Det får inte fortsätta såhär. Med barnen fungerar allt och rullar på som det ska. Det är allt det andra som har varit runt omkring nu ska det om ett tag flyttas vilket ska bli UNDERBART!! samtidigt som tanken går byta dagis eller stanna kvar?? stanna kvar innebär ca två timmar med att lämna och hämta dem för mig, och det är då med buss. det känner jag verkligen inte för överhuvudtaget, känna den stressen i kroppen för att hinna med bussen. Och det jag verkligen inte vill är att lägga sådan stress på barnen, har ej före detta vän som höll på med sina barn och bussar och sättet en får hålla på för att få dem hänga med då det inte alltid dem vill det. nej usch jag har inget sagt rätt ut till min älskling (då det oftast slutar med att vi ändå står still) jag vill byta dagis rätt av, det bara är så..så alla möten och sådant med agneshög som man har just nu känns bara så onödigt för jag vill inte ha dem kvar där när vi flyttat. Jag älskar dagiset men spendera 4 timmar sammanlagt för att lämna och hämta när gubben jobbar nej tack.
Tycker ni jag är helt ute och cyklar eller???
Utöver den biten ser jag verkligen fram emot flytten. stor tomt som blir kanon för både barnen och exa, en annan som inte grejat i en trädgård på år och dar, det kommer bli härligt även fast denna är bra mkt större än del lilla fyrkanten en annan hade när en både hemma. hehe men det ska nog gå bra allt. :)
srax efter sex är klockan och jag ska ta och packa lite, här har flickorna nyligen somnat, första dagen på dagis efter ledigheten och varit uppe sedan tidigt i morse. Cassandra var ju trött redan vid hemkomst men skulle inte sitta still så hon slockna på några minuter och Anelia låg en lite längre stund innan hon börja snarka. Oscar plutten är fortfarande kvar hos farmor och farfar Kenneth. Han blev hämtad igår och kommer i morgon. :)
Nej nu måste jag sätta lite fart här. ska kolla igenom lite saker/packa lite till ;)


tillbaka

Publicerad 2013-01-02 20:33:57 i Allmänt

jag som hade tänkt plocka och dona lite med baby kläderna ikväll. ser ej ut att bli något med det då kl är halv nio och jag är rätt så seg i både kropp och skalle. får bli att ta det i morgon. hoppas "bara" att min jeflar (som Mona) skriver ;) anama sitter i även i morgon då jag känner att jag till en viss del har "tappat" bort mig själv. nu är det dags att det blir mitt "gamla" jag men vägen dit kommer vara en bit och så vill jag ju ändå sköta sakerna snyggt och inte bara behöva och vräka ur sig vad som helst, närsomhelst. tog en värktablett för en liten stund sedan så jag ej ska vakna av smärtan i acxel/nacke i natt med. hoppas hoppas att denna natt blir som den ska alltså. håller tummarna för mig okej ;) nu ska jag faktiskt göra något jag sällan gör, kolla på tv en liten stund och sedan är det natti natti som gäller och i morgon är det en ny dag.

segt

Publicerad 2013-01-02 14:54:17 i Allmänt

I natt då vakna man med världens mag kramper och spydde som en tok en stund,plus att smärtan i axeln var igång. Inte en aning om var den värken kommer ifrån.
Känner mig inte i tipp topp idag om man säger så men är säker på att det är allt det mentala som satt sina spår då jag idag ätit druckit kaffe osv och det är hur lugnt som helst känner mig bara slö. Okej att känna sig slö är ju kanske ej det bästa med de tre knoddarna men dem accepterar det idag faktiskt tur för mig;)
Det får bli i den mån som går idag, tänk om man bara hade haft tomt men snart så :) en redig lyx på många plan ;) hehe åtminstone för oss medan andra kanske tar sådant för givet. Ikväll blir de lite mera att greja med istället har ett ek skåp jag ska slänga ut och så ska jag gå igenom alla barnkläder. vill ej göra mig av med precis allt men en del kan man jag ju och bättre att det kommer till användning än att det bara ligger. så kvällen kommer nog gå undan i ett snabbare nafs.
nu måste jag rusa, knoddarna börjar vråla här, leksaksbråk.
hej hej

First day

Publicerad 2013-01-01 08:59:46 i Allmänt

The first day of the new year and how does it start?? with a headache, pain in my back and stomach because of the fun week every month. Very good bebinning this is ;) haha The plus side is that I have a beutiful family :) i hope you alla had a great night last night!!!

Om

Min profilbild

Jessica

En glad sprallig och (även galen har jag fått höra) tjej. Har 3 underbara barn, en schäfer tjeja på 5år och en underbar sambo. Här är det en tillvaro som går både upp och ner och ibland på tvären samtidgt som man nyligen kommit igång med träning ordentligt. dagarna går i ett på ett eller annat sätt och blir lätt tokigt vissa dagar men gud så underbart det är!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela