jessicalindhsbloggisch

En 28 årig mamma med fyra barn. Min blogg handlar om allt i vardagsliv, allt mellan himmel och gjord.

god morgon

Publicerad 2013-02-24 09:07:14 i Allmänt

idag har man för omväxlings skull fått sig en "stor" sovmorgon :)
till hela klockan sju i morse ;) haha igår gick det i ett med barnen en del packning och gubben min åkte ned med saker till lokalen. och den jargongen ska även rulla på idag då det nu bara är i morgon och tisdag kvar ska allt ut så städnissarna kommer in på torsdag. så idag packa packa packa, och lassa till lokalen. är skönt att inte behöva tänka på städbiten alltså, underbart. en flytt tar ju mycket tid ändå, och kanske lite längre tid ändå med tre knoddar kring benen och Oscar som ska packa upp det som jag packar ner ;) söt ungen.
Här kollar barnen för tillfället på tom och jerry och jag dricker mitt morgon kaffe. sakta men säkert börjar man vakna. skönt det så kanske man kommer igång snart ;)

flytt snart!

Publicerad 2013-02-23 08:23:45 i Allmänt

här är de som alltid full rulle :P ber om ursäkt att en inte skrivit på ett tag nu igen men det har varit full rulle ett tag nu med både de ena och det andra. och nu i veckan ska vi ju ut härifrån :) men blev lite tidigare än tänkt då städfirman endast hade tid den 28 att städa så den 27 alltså om fyra dagar ska vi vara ute härifrån och vet ej om vi kan ta oss in tidigare i huset :S men det är redan ordnat om det skulle bli att vi ej kommer in så det blir en mellanlandning på både våra saker som ställs i en lokal så länge och så sover vi hos svärmor eller så det är ju bara en natt om vi har tur, max två. den biten känns ej jobbig det som verkligen slog mig igår kväll va, det är fyra dagar tills dess och jag har "bara" packat halva hemmet :O oh my good dags att sätta fart idag då kanske??? eller vad säger ni? blir väl lite halvrörigt att göra så kanske men det är så skönt att slippa tänka på städbiten, så är glad att gubben bestämde sig för att vi tar städfirma denna gång. sedan tänker jag inte flytta på mig på ett bra tag iaf nej nej nej ;)
så denna dag kommer till större delen bestå av packning och det vanliga buset lekandet och allt annat med barnen ;) cassandra går och tjatar också om huset vi flytta hus säger hon sötnosen :) bara hoppas våren inte ligger alltför långt bort heller. vill verkligen ha den nu!! är så trött på kylan. måste rusa nu, cassandra e på g t skafferiet.....

trött tröttare tröttast

Publicerad 2013-02-17 14:18:45 i Allmänt

inte en bra söndag, sitter en snabbis vid datorn, är så trött idag inte kommit till skott med något förutom mat, disk. ja och så barnen då såklart men inget annat av det som behöver göras. gäspar hela tiden, vill inget annat än att dra täcket över skallen typ. var ett tag sedan jag va såhär trött men det är ju så, det kommer ju i fatt en förr eller senare. gäsp igen, tror jag får försöka skriva ett inlägg senare sen, om jag piggnar till om inte annat får det bli i morgon. var ju hos en härlig tjejkompis igår kväll och hennes goa sötnosar Leia och Tessi (vovvar) :) hade så trevlig & kul.

gäsp...

Publicerad 2013-02-16 14:46:01 i Allmänt

Trött japp det är jag verkligen nu, har nu packat fyra lådor och rensat i ordning på det jag kan i förrådet. har tvättat en del under tiden. känns just nu att man varit vaken sedan halv fem i morse med och nu har man ju bara det "vanliga" städet kvar men det får bli senare sen. för nu ska det umgås med barnen. och cassandra har för omväxlings skull sovit lunch idag. kommer ej ens ihåg när hon gjorde det sist. nu lite kaffe igen, så man kanske piggnar till lite. hoppas ni alla har en toppenlördag och får en fortsatt kanon eftermiddag samt kväll :)
känner jag mig själv rätt har jag nod däckat till klockan 9 ikväll :P

trött,seg, humöret=hmm

Publicerad 2013-02-13 19:50:03 i Allmänt

vet jag har varit lite off idag här..är så trött i skallen och humöret har hoppat både uppåt och nedåt, japp nu e ciggen i skräp korgen men fasiken så sugen jag känner mig. har ju knappt gått en halv dag :P haha låter fjantigt och sjukt jag vet men det finns bättre saker att lägga de pengarna på och det blir en bättre miljö för både mig och barnen även fast det är utomhus jag röker. Att lägga av nu kan (förhoppningsvis) ge mig några flera år med barnen och gubben min. Om det klaffar så ska jag förbi mitt gamla sommarjobb i morgon förmiddag :) ska bli så himla kul att svänga förbi där. har aldrig trivts så bra någon stans förut.
efter det får det bli gymmet en snabbis då gubben jobbar kvällen och på fredagen får jag väl se hur jag gör tycker ej om att gå ner när det är mörkt. får se hur det hela löser sig. och nej icke glömt alla hjärtans dag i morgon, får bli en redig alla hjärtans dag lunch i morgon :)
hoppas ni alla har haft en toppendag!

dagen

Publicerad 2013-02-12 20:09:43 i Allmänt

siken dag, den har gått både upp och ner, men kan det bli annat med barnen ;) Idag har Therese och Nils varit här en säng och ar så underbara att i mötes upp id dagis, hon hämta Nils och så hämtade i våra sötnosar. Flickorna blev glada över dem ar med och anelia som inte brukar vilja gå hem, då alltid sitter o ritar lagom när man kommer. hehe men idag gick det kanon bra när hon fick se Nils :) sötungarna. Dem ar här ett tag och det är lika trevligt som alltid. efter det besöket så ja har det gått i ett med barnen, mat, ja allt möjligt. disken tog jag ej tag i förrän efter de somnat här och snart är tvättmaskinen klar. Det är nu en annan passar på att slappar faktsiskt, men det har man väl rätt till? ;)
gubben min for iväg här för ett tag sedan, et ej riktigt till vem a polarna han drog till, finns ju några att välja på. hoppas han hinner komma innan jag deckar. Känns lite nu i kroppen att man går upp vid fem om morna igen, japp då vaknar både anelia och Oscar och börjar prata/små leka med varandra. galningar ;)
annars har det ej varit mycket mera idag, får se vad morgondagen bjussar på. hoppas ni haft en kanondag!
kramen

träning

Publicerad 2013-02-12 09:48:30 i Allmänt

Igår var man och gymma, satan så gött det var :) började med tio minuter uppvärmning på rodden sedan körde jag mest axlar och rygg men även lite ben/rumpa med utfall och biceps, triceps ;) kunde fasiken ej hålla mig. men nu när man börjat komma i det hela lite mera så ska det bli sektionsvis hädanefter. annars kommer man väl (när en ökar i vikter) inte kunna röra sig ordentligt haha och det var jag ej vara med om igen då jag hade stora gå bekymmer i fem dagar första gången jag träna med gubben för lite över 7 år sedan. kunde knappt gå på fem dagar hahaha inte för att en körde med tunga vikter eller så, men någon som kört bodybuilding vet ju hur en kommer åt musklerna om man säger så. ;) tycker om denna gamla bild på honom, precis lagom i så fall. åtminstone i min smak. :P
ta det inte fel älskar honom precis som han är, nu är det träningsbiten jag syftar på sen finns de ingen som e läcker som fan när de deffat och allt. och inte om de e för stora i kroppen. därför jag gillar denna bild, precis lagom.

God förmiddag

Publicerad 2013-02-11 11:05:34 i Allmänt

här har morgon flutit på som alltid, och jag hade rätt klockan fem vakna barnen här men kunde ligga och dra mig till halv sex iaf sedan var det dags att kliva upp. frukost och mys framför senaste tingeling :)
lämnade barnen lite senare idag, bubben hämtar upp dem efter jobbet sen så när de kommer hem ska jag bege mig mot gymmet. Får bara inte glömma mina vantar sen då det var kallare än jag trodde. Är ju en lite längre bit in till stan än vad det är till dagis ;) efter det gick jag och Oscar till affären och fixade kartonger. Var bara tvungen att ta ett kort på sötnosen, han sitter i vagnen och har tre kartonger runt omkring sen. sötnosen :)
sedan dess har det varit lite mellis och mys pys. Nu har han lagt sig plutten, han gick t sin säng och ropa på mig. det är så gulligt när han gör så och nu håller jag på att dricka en kopp kaffe sedan blir lite lite mera packning. Ovanligt vid detta laget va ;P haha
hoppas ni haft en bra ny måndag start denna vecka. det har vi iaf, för omväxlings skull. ;)

snart natti natti

Publicerad 2013-02-10 19:00:38 i Allmänt

här sover knoddarna som grisar just nu och jag har precis snabbkissat exa, husse kommer hem om ca två timmar så hon klarar sig ju ram tills dess nu. Här har man "bara" lite bestyr kvar innan duschen, disken och plocka fram kläder och så till alla tre i morgon bitti. Gubben jobbar så Oscar får följa med och lämna systrarna i morgon med :) och morgnarna går ju smidigare om man har saker förberett. Jag få väl se om jag e vaken när bubben kommer eller om jag hunnit somna. Om inte annat får ju lite granna av morgonen tillsammans iaf och så jobbar han ju inte överdrivet lång tid i morgon. fast det kan ja ju erkänna, lite egentid med Oscar sitter inte fel det heller ;) nehe nu måste jag köra igång här så jag inte hinner komma in i andra andan sen, då blir de bra segt i morgon. hoppas ni haft en toppensöndag :)

snart kväller

Publicerad 2013-02-10 17:00:19 i Allmänt

japp snart e det kväller och tur är väl det, har knoddar som inget velat sova idag och varit vakna sedan tjugo i fem i morse så tröttheten örjar verkligen komma på dem nu...märks och hörs lång väg så strax får det bli kvällsmat här och sedan mys en liten stund innan läggdags. okej kommer bli en tidig morgon i morgon med men det gör ju inget då tjejerna ska till dagis och jag tänkte att ja och Oscar ska gå förbi östenssons på vägen hem och se om de har några kartonger. kan man göra någon extra nytta iaf ;) hehe längtar satan till huset nu och inte lång tid kvar :)

Löve it!!! :)

Publicerad 2013-02-10 08:20:45 i Allmänt

här har morgonen gått undan, idag blev man väckt tjugo i fem. Oscar lyckades inte somna om och anelia kom in till mig och myste lite. men vad halv sex blev det bara att kliva upp. sedan dess har det varit lugna stunder och den sanna syskonkärleken mellan varven ;)
Har ned räkning till två saker nu... i morgon ska jag äntligen till gymmet igen, har ju ej kommit iväg nu på några dagar då gubben jobbat långa pass och kör ett långt idag med och gymmet öppnar idag lagom när han börjar så det får då bli i morgon. ska bli så gött :) och inte nog med det, har endast 18 dagar kvar av denna månad sen är det bye bye platen och väster. Kommer nog kännas lite lustigt i början att för första gången bo i hus men vänjer mig nog fort. hehe Som tur är fick ju karln ledigt också under den veckan då det blir en hel del att ta tag i, alla ska ju tydligen flytta precis lagom så som det ser ut är det endast vi själva och det är klart en stark karl och en klen kärring samt tre sötnosar (fyra) med exa inräknad som ska tas omhand med. hehe men det blir nog bra i slutänden. bara man kommer ut härifrån och ner dit så är det ju inga problem. och barnens rum är det viktigaste att få i ordning på först. resten får ju ta den tid det tar och som tur är så sker det ju på en fredag så man kan greja under helgens gång innan dagis och allt veckan efter...på tal om det var kan jag fixa busskort?? någon som vet, för jag har inte en aning. med andra ord var ett tag sedan man åkte ;)
Försöker fortfarande hitta den där saken som man sätter minneskortet i så jag kan få över lite nya bilder till bloggen. ska ju även köra på uppdatering av träningen, måste hitta den. Få ta en redig letning efter den när barbie filmen e slut här. lovar flickorna att de ska få leka med lera då, för när det är film så måste mamma vara i samma rum tydligen. sötnosar. <3<3
hoppas ni har haft en bra fredag och lördag :)
kramen

min nya idol ;)

Publicerad 2013-02-09 16:43:41 i Allmänt

själv skulle man aldrig ta sig så långt men en bit kanske ;)

glädje??? TIPS???

Publicerad 2013-02-09 08:28:17 i Allmänt

ja var ska man börja, alltså mista mig inte jag har mycket glädje i mitt liv. Jag har tre underbara barn, en karl och en fin vovve. men har nu ett tag inte känt mig glad inne i själen om ni hänger med på hur jag menar. Det blir frustrerande efter ett tag att känna sig glad men känns ändå inte helt "ärligt" vet inte vad det beror på. "vågar" nästan inte riktigt luska i det heller för jag vet att då kommer man bara in på min uppväxt och allt annat som varit runt i kring och det gör mig bara ledsen istället. Jag vill kunna bidra mera än vad jag gör med, okej jag tar hand om större delen av hushållet barnen och vovven, då min gubbe jobbar men mer då?? det känns inte som att det är tillräckligt. Okej vi alla människor hamnar i svackor ibland men tycker att mina har kommit lite alltför ofta den senaste tiden, kan ju ha med sista halvåret förra året att göra med. företaget gick i botten, min tänder började i samma veva att strula järnet, det blev en massa tjabel då vi eller snarare: jag valde att en skulle fira julen hemma. det har varit så mycket och så är det tröttsamt att en annan alltid fått höra saker som du kommer ju aldrig hem hit, man får ju aldrig låna någon av barnen. jag har tagit av stånd till allt det och jag tycker att det även visar sig från deras sida att intresset är inte så stort av att umgås överhuvudtaget då det antingen handlar om att få ha vår äldsta flicka ett tag men vi kan aldrig ses annars. Alla gånger jag bjudit hem dem, eller bjudit med dem för picknick följa med stranden eller så då har man alltid fått ett nej eller har inte tid. då känns det inte kul men känns på ett sätt lika trist att knappt prata eller ses heller. Det jag anser att det handlar om är att lära känna barnen, vilket inte ser ut som att det kommer och ske på det planet en annan önskar. Allting är väl inte upp till mig?? jag ska väl inte behöva skena var och varannan dag för att de ska få en bra kontakt det är väl upp till dem också??
Jag följer ju två goa pinglor, Monas universum och Magdalena Graafs bloggar. De skriver ju om allt det vardagliga, jobb och mycket mera, samt med glimten i ögat. :)
Något som jag har reagerat på där är ju som för många andra är ju familjen, ibland när Maggan har skrivit något om sin mamma eller så känner jag glädje för dem och kan samtidigt känna lite sorg i mitt hjärta då jag och min mor inte fungerar tillsammans överhuvudtaget. ( om allt bara vore annorlunda) om jag vore annorlunda kanske det skulle funka men så är det ju inte jag är den jag är och eftersom det inte verkar "passa" hennes mall så blir det bara pannkaka av det.
nej usch det var ju ej det jag skulle "babbla" om...
Nu blev det känsligt igen. Tror jag tar mig en kopp kaffe och myser med barnen en stund igen istället ;)
men om ni har något tips på hur jag ska göra för att "finna" själs glädjen igen får ni gärna hojta till, om jag behöver rannsaka mig själv som person eller något annat. Alla tips välkomnas gladeligen!
Kramen!

rensat, känns bra

Publicerad 2013-02-07 12:19:22 i Allmänt

då har man rensat i ordning en hel del, nästintill allt känns kanon och nu har lille man "kvidit" lite så han vaknar när som. nu har man endast de "vanliga" plock ur diskmaskin och fixa mat om en liten stund så är det serverat och klart när gubben och barnen kommer hem sen :) nu behövs endast mera kartonger så kan ej börja ordentligt sen ;) hehe

:D

Publicerad 2013-02-07 11:13:19 i Allmänt

sitter och dricker min första kopp kaffe för denna dag. satt verkligen inte fel nu efter att ha lämnat flickorna på dagis, sedan traskade jag och Oscar vidare till affären, hem och så ut o kissa halta "lotta" japp det stämmer hon har gnagt på en trampdyna igen. som tur är hann det upptäckas innan det gick för långt. Självklart är ju kraken öm och haltar när hon gnagt bort en del av trampdynan.men det är ju inte "sårigt" på det sättet som hon blev allt saltet förra året.
Dagarna har gått i här ett tag med besök, dagis, frissan för mig i tisdags, packat och rensat. hehe inte sällan man "bara" sitter om man säger så och sitter man något är det för ett kortare tag. ;)
Ska faktiskt påbörja att greja lite i förrådet här hemma nu så får man en del både rensat och påbörja att packa ner en del man har där som inte kommer användas innan flytten. helt otroligt exakt 3 veckor från idag. bye bye lägenhet och alla platen arbetare... hej huset och tomten :) ska bli underbart. och räkna med grillaningar hos oss sen ;)
nej nu är det bäst jag börjar sätta fart här så jag kommer någon vart innan det blir gymmet sen idag.
kramen!

grejande och mysstund

Publicerad 2013-02-04 11:57:48 i Allmänt

här har Oscar plutten somnat efter en förmiddag med att handla, slänga papp här ute och så har vi haft en redig mys stund, samt fikat han och jag. :) Helt plötsligt smet han in på rummet och ropade på mig, då vill han klättra i sin säng. ett tidigt sett att visa nu är jag trött mamma. Sötnosen <3
nu har jag tagit det lite lugnt en stund men nu är kaffet på gång och sedan ska det sättas fart. ska gå igenom vissa skåp i köket och så tänkte jag försöka packa undan lite till. dagarna går ju undan nu strax bara 3 exakta veckor kvar :) längtar längtar, kommer bli underbart för barnen och exa. får väl se det såhär med, den dagen vi flyttar in kommer ju ej får vara inne och plocka och en annan ute i tomten med barnen och exa. Tror jag ska fixa koppen kaffe och rusa ut så fort jag kan ;) hahaha
i eftermiddag/ tidig kväll ska jag fara till gymmet. är skönt att ha kommit igång med träningen igen, både för min skull och barnens skull. Kommer ju orka dubbelt så mycket när jag börjat få upp styrkan ordentligt i rygg och allt. Bröstmusklerna känns inte så mycket idag iaf, och idag ska det köras rygg träning så en får väl hoppas en kommer upp ur sängen i morgon ;)

god morgon

Publicerad 2013-02-04 07:52:16 i Allmänt

varit en relativt lugn morgon här hemma. jag gör inte alltför många knop än. har hällt upp lite kaffe, flickorna är redan klara o kollar lite barbie. dem ska åka med pappsen upp till dagis idag. jag och Oscar ska passa på att göra lite små saker, gå till affären och panta, handla, och ta pappen på balkongen och och slänga efter det. tänkte göra det strax efter att pappsen och flickorna begett sig så blir det klappat och klart i en vettig tid. sedan tar en nog en Oscar stund, med lek och mys :) gubben ska greja lite med en polare en stund på förmiddagen, lika bra att passa på för i morgon går han på igen. jag ska försöka hitta (vad det nu heter) kommer aldrig ihåg vd saken heter som man sätter minneskortet i för att öra över bilder till datorn. har så många bilder jag velat visa er men det har ju ej fungerat då jag (eller barnen) har lyckats gömma undan den väldigt bra. så hoppas jag lyckas finna den så att ni kan få se lite bilder någon gång också då endast text inte alltid är så kul :P hoppas era mornar började lika bra som min. Inte alltid det är så på måndagar ;)

cykeltur

Publicerad 2013-02-03 09:22:48 i Allmänt

idag har man lite på "schemat" ska cykla ut till maxi en sväng och så ska jag därifrån till gymmet och träna ryggen. sedan blir det ju hem och busa/mysa med knoddarna :) och ikväll lite packning. helt otroligt att det inte ens är 4 fulla veckor kvar innan vi flyttar. känns ej som att det var länge sedan man skrev på pappret och 3 månader har redan farit iväg. sjukt vad fort det går min far hade verkligen rätt. han sa t mig i tonåren att ta vara på tiden med för den dagen man jobbar och har familj kommer man en vacker dag undra var tiden tagit vägen. och det kan man ju inget annat än att hålla med om just nu för fort har det verkligen gått alltså. och gör fortfarande, så han har rätt ta vara på tiden och ta vara på varenda dag! nu ska jag umgås mera med knoddarna här innan det är dags för mig att sticka iväg. hoppas ni alla får en toppensöndag!

den goa värken

Publicerad 2013-02-02 15:28:23 i Allmänt

var på en underbar promenad ute i råssnäs förut men den var både på gott och ont. härligt var det men de fick också den milda träningsvärken i benen att ta fart ;) hehe körde ju ej mera än tio kilo i ben men det är klart, över tre år sedan jag hade vikter på benen så sett. men nu är gymkortet fixat och klart så nu kommer det bli annat av det hela. istället för att låta som man applåderar med låren när man halvslänger sig på soffan ska det låta som betong block mot varandra hahaha nej vars inte så pass kanske ;) här har nu gubben begett sig iväg en stund och barnen har precis badat, två av tre har velat kliva ur iaf. den största raringen är kvar. och nej hon sitter ej helt själv, ser henne där jag sitter, hon e lite vilder när de kommer till att bada så koll måste en ha.hoppas ni alla har en bra lördag ni med :)

förändring

Publicerad 2013-02-02 09:30:15 i Allmänt

här har dagarna gått i ett sedan i tisdags med dagis och allt möjligt. och ar inte jag gjort något så ar gubben gjort något eller vart och jobbat. har ej att mycket tid till att skriva här. Framöver här nu så kommer ni även få följa med mig på min "förvandling" var på actic och provtränade igår och så jäkla gött det var. har ju kört en del hemma så men det blir ju ej på samma sätt när man icke har vikter hemma på det sättet. känner mig nog mera peppad än någonsin faktiskt och det kommer bli ett gymkort nu :) behöver komma igång både för min kropps skull då jag är lite för "klen" i rygg och det efter graviditeterna. det är verkligen dags att slänga ciggen i skräpkorgen också. helt ärligt det är inte alltid de "smakar gott" blir mest att jag röker när jag känner mig rastlös. att även sluta med det kommer ju gynna både mig och min familj på ett helt annat plan mot nu. kommer att med tiden lägga upp bilder resultat och allt. även de alldagliga också såklart. efter träningen igår har jag inte så jätte ont i benen som jag körde mest men magmusklerna och bröstmusklerna känns. "tuttarna" känns hela tiden och skratta ska nog försöka vara lite försiktig med haha
testade även igår för första gången att stå och köra med rep som de gör i the biggest loser US och jag förstår att det vill ge upp rätt snart och svettas som grisar. jag själv orkade bara några minuter sen kände jag mig helt slut i armarna. ;) så nästa gång ska jag boka in en instruktör så jag lär mig de maskiner jag inte "kan" vilket inte var överdrivet många men bättre att ha en genomgång än man kanske gör tokigt och sabbar för sig själv istället.
det är dags för en förändring och detta är endast steg ett. wish me luck ;)

Om

Min profilbild

Jessica

En glad sprallig och (även galen har jag fått höra) tjej. Har 3 underbara barn, en schäfer tjeja på 5år och en underbar sambo. Här är det en tillvaro som går både upp och ner och ibland på tvären samtidgt som man nyligen kommit igång med träning ordentligt. dagarna går i ett på ett eller annat sätt och blir lätt tokigt vissa dagar men gud så underbart det är!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela