jessicalindhsbloggisch

En 28 årig mamma med fyra barn. Min blogg handlar om allt i vardagsliv, allt mellan himmel och gjord.

:)

Publicerad 2012-04-29 20:09:53 i Allmänt

idag har det varit så härligt väder och självklart passade vi på att ta en runda i råssnäs med vovven och barnen, ok jag erkänner hade inte större lust först då jag somna lunch på soffan :P hehe men fasiken så gött det var :) resterande av eftermiddagen och kvällen har vi bara umgåtts och myst. en riktigt kanon dag, hoppas bara att det är lika fint i morgon och det är ingen vanlig dag i morgon. det är min pappas födelsedag! :) så det blir till att gå dit i morgon, och fira "gubben"  här har man nu lagt barnen som e klippt sluta men vill inte riktigt somna än :P hehe var inte direkt igår som båda var vakna denna tid, envisna men bara för söta ;)
sj ska ja plocka in disken och sedan ta mig en kopp kaffe nu och bara njuta, ett bra kvällsslut på en bra dag.

vad skulle ni göra??

Publicerad 2012-04-29 09:03:54 i Allmänt

jag har en person i mitt liv som säger flera gånger till mig.
-du kommer inte gå ner mera i vikt o bli fastare
-vadå har nu några boob kvar efter barnen, trodde inte jag
när jag fortfarande vänta oscar:
-får hoppas du går ner minst 15 kg sen då du blivit lite väl stor
-någon borde komma hit o lära eran mamma hur man städar (sagt så till min äldsta flicka)
-du är nog lite av ett "slusk" (lite disk i diskkon och leksaker utspridda)
-det är väl dags att du börjar se ut som en kvinna, för det är du ju faktiskt
-det finns inget go mig, jag verkar bara sitta hemma/inne. dags att jag tar mig för.

detta är bara en liten del av vad denna person säger till mig finns mycket mycket mera och jag vet inte hur ja ska göra eller ställa mig då detta är en person som står en extremt nära och gjort sedan barnsben. Men det verkar inte som att det någonsin kommer att bli bättre då det alltid faller tillbaka till den schargången..
Känner mig så kluven och inte vet inte vad jag ska ta mig till.

god morgon

Publicerad 2012-04-27 08:16:50 i Allmänt

Här är det redan full rulle förutom på lilleman för tillfället som ska sussa sin lilla morgon lur, när man vaknar tidit som fem halv sex är vi vid detta laget lite trötta. Flickorna leke gärnet inne på  rummet just nu och jag sitter och kolla runt på lite barnrumsinspration. Vi har inte hittat något bra större ställe än och vad gör man då, man taver vad man haver och inte är någon av oss ledsna för det :) går att göra så mkt smidiga lösningar när det gäller alla leksaker som barnen har och min skalle är fortfarande för trött för att inspirationen ska flöda så för att få igång det kollar jag på lite barnrumsinspiration :) det kan nog sätta igång det lite, vi har det kanon som det är nu redan men alltid kul att förnya och göra om ibland ;)
Nehepp ja ska passa på att kolla lite till snart dags att köra igång med så dagen kan börja ordentligt på alla fronter.

snart så :)

Publicerad 2012-04-24 14:13:17 i Allmänt

inte lång tid kvar nu jippi snart ska man frissan och klippa sig, låter henne välja frilla denna gång tror jag ;) verkar smidigast så då jag fortfarande inte lyckats bestämma mig för en frilla bara färg och slingor :P haha svarthårig here i come, trvivs som fasiken i svart eller rött men idag kommer det båda färgerna. Kommer fan ta dö på morsan sen när hon ser mig hahaha ;)

hmmm

Publicerad 2012-04-23 13:31:40 i Allmänt

känner att idag är de ingen bra dag, inom bords...förstår inte varför jag kommer i svackor då jag känner mig nere och ledsen. önskar jag kunde sätta fingret på exakt vad det är, tycker ju att jag inte borde ha ngt att känna mig ledsen för/över då har man har en jätte fin familj, tre fina barn en uunderbar sambo och en fin schäfetjeja. Hatar att känna mig såhär periodvis kanske dags att gå till botten med då bara köra på som vanligt inte fungerar heller.
aja nog om det de ordnar sig på ett eller annat sätt till slut.
här är ice age på igen, inte ovanligt va :P vi tar en bs och lekar dag inomhus idag då anelia kraken har på börjar till feber här. bara hoppas det inte blir mer än två dagar som det blev för cassandra.
Ska nu ta och umgås med mina skruttar här :)

stämmer så väl

Publicerad 2012-04-23 13:20:50 i Allmänt

Bidra - Bidra med saker du är bra på istället för att häckta upp dej på de saker du är mindre bra på.
Kom ihåg - man kan inte vara grym på allt!
Undervärdera inte dej själv! - Släpp alla negativa tankar om dej själv. Tänk inte "det är ingen idé att jag ens försöker göra det här för jag fixar det inte iaf" etc
Sluta jämföra dej med andra! - BIG NONO! Du kommer aldrig kunna må bra genom att försöka bli som någon annan. Vi alla är unika och har våra egna sätt att tänka och göra saker.
Lika så utseende. Sträva inte efter att se ut/bete dej som någon annan.
Du är bäst på att vara Du!
Sätt upp mål - Sätt små tydliga mål och uppnå dom - du kan redan då känna dej lite mer stolt över dej själv!
Umgås med folk som ger dej bra energi! - SUPERVIKTIGT!
Lägg ingen energi på dom som stjäl den för dej.

söndag igen.

Publicerad 2012-04-22 09:36:09 i Allmänt

Vekorna bara flyger iväg åtminstone har denna helg gjort det. fredagen gick det i ett större delen av dagen, börja morgonen med att skena t affären till kl sju då jag behövde handla lite saker akut. Cassandra hade ju kräkts massa slem och galla under natten, det är så synd att hon klöks så lät kraken. men nu vet man precis hur man ska göra när kraken e förkyld eller lite slemmig i halsen.
satte igång och städa, cassandra tog sig ett bad efter nattens bravader, och under tiden gör man ju som alltid får byta ngn blöja här och där lite tjut där för att vi slog i eller oscar "gnäller" då han vill ha uppmärksamhet hela tiden. Nej det går aldrig i ett här hemma inte eller att någon blir avundsjuk. ;P haha men jag älskar det, bara jag sova i fatt ngn natt då och då haha
Vid tio snåret kom nderbara svärmor och hennes karl för o kolla barnen en tund så jag o min gubbe kunde åka och handla, men först tog vi en kaffe :)
sen drog jag och karln iväg, första gången på tre års tid som vi är helt själva utan barnen och vad gör vi, åker och storhandlar haha men trevligt var det. Nu låter jag kanske elak men det kändes rätt så skönt faktiskt att kunna prata med varandra och inte behöva stressa på för att någon börja bli skrik trött eller hungrig och så vidare. det är lite man måste ha i bak huvudet när man ska iväg allihopa ;) efter storhandling blev det hem börja slänga ihop lunchmat och packa in varor på samma gång och oscar ville ha mat och gubben var illa tvungen att dra så fort varorna var inplockade..blev lite körigt där med det ordna t sig då svärmor var så snäll att de stanna lite till och hon gav Oscar mat medans jag dona i ordning med mat till flickorna och hängde lite tvätt medans det stod på spisen oxå. sedan åkte svärmor och hennes karl och jag gav flickorna deras mat körde igång en ny maskin tvätt och en övertrött liten Oscar somnade efter många om o men sedan var det lugnt en stund faktiskt. Vi kollade lite film och myste en stund, och sedan kom ju det som kommer varje dag, städvarvet framåt kvällen. Flickorna ville hjälpa till så dem gick och damma lite medans jag dammsög och sen gjorde vi en om möblering på deras rum och sedan skura man golvet sen var det kvällsmat och lite mys innan läggdags. Oscar var ju självklart med under tiden han hängde på i gå stolen :) inte sitter han ensam inte och dessutom råkar han bli ensam för länge enligt hans tycke (mer än 5 min) så blir han arger ;) när flickorna somnat blev det lite egnetid med oscar och efter en lite stund kom karln som hade varit o hämtat mina varor hos jossan och dennis :) ställde de på plats och tände ljusen i lyktorna direkt, sen var det bara lugnt och mys framför tv:n resterande av kvällen.
Träningen har tyvärr dalat lite se senaste dagarna inte varit lika aktiv eller kört täta pass men nu är det på det igen bara, jag tror kroppen behövt vila lite extra då jag kört rätt intensivt. karln har ju köpt nya skor åt mig med så nu kan längre promenade sättas igång även under regnväder :) från och med idag kommer jag även köra en dagbok över vad jag äter och dricker bara för att ha lite kolla och så kommer jag kolla vikten minst en gång i månaden som ska antecknas :P hehe peppad är jag allt och på tisdag är det frissan!!! yepp livet är i full fart och håll igång på alla sätt som går. fasar bara för dagis denna vecka, om man kommer behöva diskutera igen om Anelia, se om det försöker köra över en denna gång med.
aja återstår att se hur det blir. Nu måste jag dra, tvätten är snart klar och så ska jag passa på att mysa med tjejerna innan maskinen plingar :)
se ya later!

sjuk igen

Publicerad 2012-04-19 08:29:07 i Allmänt

Min stora tjeja är nu förkyld igen tredje gången på 2 månader. kan det inte bara få vända för kraken då hon blir så dålig och kruppen lätt kommer. kunde jag skulle ja ta över det istället. bara hoppas resterande barna skara klarar sig och att det inte blir för lång draget denna gång.
Idag får ni hålla tummarna för mig, ska idag ringa tilbaka till enhetschefen på åkervallen för att få besked om jobb. hoppas hoppas hoppas innerligt att de inte har fullsatt och att jag får något. jag blir glad bara det skulle vara på 50% bättre det är inget ha alls. :) har bet varende släkting att hålla en tumme för mig då båda betyder otur och det vill vi inte ha mera nu!! ;)
här har det varit en lugn morgon, flickorna väckte mig tjugo över sex och vi har ätit frukost och bara tagit det lugnt och myst men känner att för min egna del måste jag försöka vakna t ordentligt i huvudet nu. Har ju lite sånt där tråk som måste plockas med idag samt skriva inhandligslappen för i morgon, kolla barnvakt så vi kan fara omkring lite samt kolla tuddarp tider fixa släpa i morgon och slänga allt, (ursäkta ordvalet) skit som vin inte ska ha kvar. Morgon dagen kommer med andra ord gå i ett och så ska man med allt det att göra köra på med allt den "vanliga" oxå och så motionen/träningen. hm man kan inte tro det men bara det lilla tar tid och dagarna bara rinner iväg känns det som men det e klart med 4 barn (vovven) inräknad fem (om karln e sjuk :P ) så går dagarna verkligen undan. ;)
ja om man kanske skulle sätta igång här då så man kommer någonstans och så pussar jag ju självklart extra på min lilla sjukling som behöver en massa krya pussar o kramar nu. Ni får gärna skicka några med :)
ha de gött

seg morgon

Publicerad 2012-04-18 09:36:09 i Allmänt

som rubriken säger det har varit en seg men väldigt mysig morgon och jag har precis tryckt i mig frukost nummer två :P helt otroligt vilken aptit man får när ma tränar alltså har nog aldrig ätit så mkt eller känt mig så hungrig som nu. Inte ens när jag väntade någon av barnen hahaha
Cassandra skruttan och pappsen är för tillfället iväg på hennes första tandläkarbesök, se hur det går men går nog bra :)
Lilleman har precis fått en flaska välling, Anelia älsklingen kollar einsteins på disney junior och ja ska försöka börja plocka lite och framför allt tvätt nu när man inte gjort det på två dagar med hinner bli en hel del då tyvärr.
men först ska ja nog ta mig ett bloss. jag vet låter gör illa när en tränar men jag kan iaf säga att det har dragits ner en del och när jag är ute med vovven på våra motionsrundor lämnas ciggen allt hemma. blir inget som följer med då. är ett litet plus i kanten iaf :P haha
Nej nu måste jag sätta igång, så man får ordning på det och så att man nogorlunda vaknar t i skallen och från helgen blir det att skriva upp både vikt och vad jag äter under veckorna..bara en liten egen koll så jag inte är ute och cyklar för mkt bland flöt mat eller godis som jag bara ÄLSKAR!!!! :P haha
see ya later!

blandat...

Publicerad 2012-04-17 20:59:00 i Allmänt

nu är det ett tag sedan igen, känn som att man inte hinner med ordenligt. Varit väldigt intensivt nu ett tag både på hemma plan och på dagis då vi fortfarande har svårt med Anelia, vet inte hur man skaa göra eller bära sig riktigt :S men det ordnar sig nog så småningom. Jag har äntligen börjat träna igen efter så många år nu så börjar man komma in på rätt spår och det känns så härligt!!! och ännu mera härligt är att jag vann det jag ville på fejan :P hehe tack jossan för att du lagt ut precis rätt saker :)
denna dag har det varit fullt upp med både dagis och annat har nu under kvällen också varit på en runda med vovven fast idag fick vikterna stanna inne :P hehe vill ju inte överanstränga eller köra slut på kroppen för fort. sitter och funderar på om man kanske skulle ta och köra det resterande också innan man tar sig en dusch, okej kan erkänna lusten t det är inte så jätte stor just men vet att det kommer kännas så gött efter åt :)
hm ska nog kanske ta och göra det då det blir intensivt nu en stund för inte mera än 15 sekunders paus mellan övningarna kör vi på här och så hinner inte klockan bli alltför mkt innan man e klar. :) den kör vi på.
hoppas ni alla får en fortsatt trevlig kväll!!!

frillan bestämd :)

Publicerad 2012-04-09 13:17:18 i Allmäntkommer bli denna frilla o så kör vi på svart hår med röda slingor... gud vad en speciel person kommer älska mitt hår. NOT!!! men dags för vissa att släppa på linan ngn gång :P

..........

Publicerad 2012-04-09 10:41:08 i Allmänt

VAr en halv seg morgon men nu kommit igång ordentligt. alla tre barn är badade, städning påbörjad iaf har lite halvsvårt att röra på mig idag efter träningen igår men samtidigt känns det så jädra gött. bara se om man ycas körat idag med när det känns som det gör :p hehe
nej nu måste jag köra vidare så det blir ngt gjort här. se ya later

kroppen värker....

Publicerad 2012-04-08 20:31:38 i Allmänt

ja som skrivet min kropp värker har idag tränat och blivit puschad av karln min och han vet verkligen vad han pysslar med...vad det känns i kroppen alla redan och i magen ska vi inte tala om :P hehe
har ju varit gravid 3 år i rad så nu har man en del kondition och även uppbyggnad av kroppen att ta hand om, med tre så små behövs de verkligen. går i ett från morgon till kväll och vill ju gärna sitta uppe lite mera än max 10 min i soffan innan man totaldeckar av trötthet :P hahaha
dagen har varit toppen trots tandvärken nu ska man försöka bestämma sig för en frilla och lite tv sedan natti natti
bara hoppas man kan gå nogorlunda i morgon :P ösnka mig lycka till!!

Upp o hoppa...morr

Publicerad 2012-04-08 08:38:52 i Allmänt

här försöker man fortfarande vakna inte mkt sömn i natt med bråkande grannar igen..fan sluta drick om ni inte kan hålla sams..O så mitt i allt har man tandvärken som bara hehe nu har du bara lite ont, vänta bara snart e det halva trutten på dig mohahahah jä*** sk** liksom nej vid 4 tiden i morse hade jag fått nog för då hade de väckt mig flera ggr så de var lägligt i sitt kök o tjabla när jag skulle värma mat t oscar. jag rent ut sagt stampa det hårdaste jag kunde i golvet tre ggr, det "dåna" rätt fint men det hjälpte också :P haha

Här gluttar tjejerna på icec age 3 igen och jag ska snart bege mig t affären som ätnligen öppnar, INGA cigg just nu och det är verkligen ett måste..framförallt efter denna natt och allt som varit den senaste tiden.
NU i veckan ska man besök tandläkaren och framförallt jag ska ringa frissan det kommer bli en ny frilla och även färg :P jippi det bara är ett måste och lätare träning är ju redan igång men nu är det verkligen dags att komma ner till både gym och pumpa lite :) we are on the right track!!!

Om

Min profilbild

Jessica

En glad sprallig och (även galen har jag fått höra) tjej. Har 3 underbara barn, en schäfer tjeja på 5år och en underbar sambo. Här är det en tillvaro som går både upp och ner och ibland på tvären samtidgt som man nyligen kommit igång med träning ordentligt. dagarna går i ett på ett eller annat sätt och blir lätt tokigt vissa dagar men gud så underbart det är!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela